Peuyeum oleh M gilang & M Rafly
Naon anu aya dina pikiran anjeun nalika ngadangu Peuyeum Bandung? Pasti aya nu ngawaler Nining Meida salaku penyanyi lagu Peuyeum Bandung nu hitut harita. Jeung teu saeutik ogé nu nganggap yén éta téh kadaharan has Bandung, nya?
Leres, teu aya anu lepat dina jawaban anjeun! Naha éta lagu atanapi piring khusus, duanana jawaban leres pisan.
Waktos ieu Rafly sareng Gilang hoyong ngobrol ngeunaan kadaharan has Bandung.
Sateuacan langkung lebet kana sawala, langkung sae upami urang ningal heula tina sisi sajarah. Peuyeum dipercaya mangrupa kadaharan anu bisa ngahaneutkeun awak.
Sumawona Bandung kasohor ku hawana anu tiis. Sumawona peuyeum minangka gaganti sangu anu jaman baheula masih jarang kapanggih.
Peuyeum mangrupa kadaharan has kota Bandung anu geus dipikawanoh pisan sarta ngabogaan loba penikmat boh ti kota Bandung sorangan atawa luar kota Bandung. Peuyeum nyaéta olahan singkong anu diferméntasi sarta miboga rasa anu has. Gampang nyieun jeung ngolah peuyeum.
Cara nyieun peuyeum nyaéta nyiapkeun bahan dasar singkong, cai, jeung ragi.
Kahiji, singkong dikupas dikumbah beresih, tuluy dikulub ku cai nepi ka téksturna rada lemes. Saterusna singkong téh dibungkus ku daun cau anu geus ditaburi ragi saacanna, sanggeus éta singkong disusun rapih sarta ditinggalkeun salila dua atawa tilu poé dina wadah anu ditutup. Sanggeus dua atawa tilu poé singkong geus jadi peuyeum jeung siap didahar..
Prosésna cukup lila pikeun bisa nyieun kadaharan nikmat ieu. Éta sababna singkong kudu diolah taliti pisan, mimitian ti milih singkong anu berkualitas, motong dasar jeung tungtung, mesek jeung beberesih, nepi ka prosés fermentasi salila 2-3 poé.
Sakitu wae hatur nuhun
Komentar
Posting Komentar